درباره فیلم The Goldfinch

سهره طلایی فیلمی امریکایی در ژانر درام و محصول سال 2019 است. این فیلم توسط جان کراولی کارگردانی شده و فیلمنامه آنرا پیتر استروگان بر اساس رمانی به همین نام اثر دانا تارت نوشته است. از بازیگران فیلم می توان به انسل الگورت، اوکس فگلی و سارا پولسن اشاره کرد. فیلم در جشنواره تورنتو 2019 به نمایش درآمد و سپس در تاریخ 13 سپتامبر 2019 اکران خود را شروع کرد و به فروش 330 میلیون دلاری رسید.
نویسندگان:
پیتر استروگان
عوامل:
فیلمبرداری: راجر دیکینز
تدوین: کلی دیکسون
موسیقی: ترور گورکیس

بودجه کلی: $45,000,000
فروش جهانی: $330,446,602


واکنش منتقدها:
فیلم در سایت راتن تومیتوز امتیاز 24% را بر اساس 206 ریویو بدست آورده که معادل نمره 4/5 از 10 است: «سهره طلایی به زیبایی فیلمبرداری شده اما روایت پیچیده رمان سهره طلایی را به یک اثر سطحی و ناامید کننده تبدیل می کند». در سایت متاکریتیک فیلم نمره 40 از 100 را بر اساس نظر 41 منتقد به دست آورده که نشانگر «نقدهای متضاد با هم و متوسط» است.
«اقتباس نویسندگان از رمان بسیار با عجله انجام شده به گونه ای که یک سوم پایانی کتاب را در عرض پنج دقیقه جمع می کند»
- نیل پولاک (بوک اند فیلم گلوب)

یادداشتی بر فیلم «سهره طلایی»
رمان «سهره طلایی» اثر دانا تارت کتابی حدودا 900 صفحه ای است که احتمالا بهترین قالب برای اقباس از آن میتوانست یک مینی سریال باشد اما جان کراولی (کارگردان) و پیتر استروگان (نویسنده) تصمیم جسورانه ای گرفته و آن را به صورت یک فیلم در آورده اند. فیلمی که سعی می کند مجموعه کاملی از مضامین، اتفاقات و جزئیات رمان باشد.
فیلم به شکلی غیر خطی روایت می شود و ابتدا صحنه ای از تئو دکر را در بزرگسالی میبینیم که در هتل آمستردام نشسته و توضیح می دهد که هرچقدر دیگران بگویند او تقصیری ندارد اما او همیشه خود را در مرگ مادرش مقصر می داند. با وجود اینکه تریلر فیلم مرگ مادر تئو را نشان می دهند اما در خود فیلم این مسئله مدتی سرپوشیده باقی می ماند و ماجرا از جایی پیگیری می شود که تئوی جوان مدت کوتاهی پس از مرگ مادرش بدون سرپرست باقی مانده تا اینکه سرپرستی او به خانواده باربر سپرده می شود. فیلم ماجرای بزرگ شدن تئو را در طول چندین سال دنبال می کند.
فیلم داستان سنگین و پیچیده ای دارد که زمان بسیار طولانی ای برای تعریف شدن نیاز دارد. به نظر می رسد فیلمنامه نویس فیلم برای اقتباس از چنین اثر عظیمی باید کمی بی رحمانه تر عمل میکرده و بخش های بیشتری از آن را حذف می کرده است اما چنین اتفاقی نیوفتاده و بیشتر جزئیات رمان در فیلم وجود دارد. این مسئله احتمالا به علاقه بیش از حد نویسنده به رمان برمیگردد که هرچند به طور کلی تاثیر منفی ای روی فیلم گذاشته است اما باعث پرداخت دقیق جزئیات شده است. فیلم بیننده را در سفری طولانی از نیویورک تا لاس وگاس و آمستردام همراهی می کند و موفق می شود تمام نقاط داستانی مهم رمان را به او نشان دهد. شخصیت تئو (با بازی انسل الگورت) بسیار منفعل است. همچون یک بازدیدکننده موزه او از نظر عاطفی بسیار درگیر داستان است اما در عمل تنها شاهد حوادث تلخ است و این مسئله او را به گزینه ای مناسب برای همدردی تماشاگران تبدیل می کند. انسل الگورت به خوبی انفعال این شخصیت را به تصویر می کشد و شخصیتی باورپذیر از او می سازد.
مشکلاتی که برخی از طرفداران رمان با فیلم داشته اند ناشی از درک اشتباه آنان از رمان است. فیلم موفق می شود به خوبی سفر شخصیت اصلی اش را نشان دهد و در این راه بیننده را با برخی از تاثیرگذارترین مضامین موجود در رمان روبرو کند. فیلمبرداری عالی و بازی های خوب فیلم موجب شده اند که جسارت اولیه کارگردان و نویسنده در اقتباس از این رمان طولانی قابل تحسین باشد و فیلم به اثری قابل توجه در میان آثار اقتباسی سال 2019 تبدیل شود.
واکنش های مخاطبان در شبکه های اجتماعی:
امتیاز بینندگان در سایت راتن تومیتوز = 72%
نظر مثبت:
فیلمبرداری و کارگردانی این فیلم حرف نداره و اوکس فیگلی اونقدر خوبه که احتمالا به زودی یکی از ستاره های سینمای امریکا می شه. شما میتونید تغییرات یک شخصیت در طول زمان رو طوری ببینید که توی هیچ فیلم دیگه ای ممکن نیست. یک داستان طولانی که جزئیاتش مثل زندگی واقعی دقیق هستن.
نظر منفی:
بهتر بود به جای فیلم یک سریال از رمان ساخته میشد. برای کسانی که رمان رو نخوندن دیدن فیلم سخته چون شخصیت ها و موقعیت ها به خوبی معرفی نمیشن. دنیای زیرزمینی اشیای سرقتی توی کتاب جذابترین بخش ماجراست که متاسفانه از فیلم حذف شده. فکر میکنم نویسنده های رمانای بزرگ از این به بعد حق پخش کتاب هاشون رو به جای استودیو ها به سرویس های آنلاین میفروشن تا از این اتفاقا برای کتابشون نیوفته.

جزئیات:
نقاشی ای که نام فیلم از آن برداشته شده اثر نقاشی به نام کرل فابریتیوس و متعلق به سال 1654 میلادی است. دانا تارت نویسنده رمان این نقاشی را بیست سال پیش از انتشار رمان دیده بود.
این اولین همکاری وارنر برادرز و آمازون است. آمازون حق پخش اینترنتی این فیلم را به صورت انحصاری پیش خرید کرده و در ازای آن یک سوم بودجه فیلم را پرداخت کرده است.
رمان «سهره طلایی» حدود 30 هفته در صدر پرفروش ترین کتاب های امریکا بوده است.
جولین مور پیشنهاد بازی در نقش مادر تئودور را رد کرده است.
جان کراولی (کارگردان) پیشتر فیلم بروکلین (2015) را ساخته است.

موارد مشابه

رای به فیلم

سهره طلایی

ثبت

شما نمیتوانید با اشتراک رایگان این فیلم را تماشا کنید.

برای تماشا می بایست اشتراک تهیه نمایید.

خرید اشتراک
اشتراک رایگان ایرانسلی ها در پیشتازمووی

اشتراک رایگان برای ایرانسلی‌ها

شما دیگر نیازی به خرید اشتراک پیشتازمووی ندارید اما در هنگام تماشای فیلم‌ها، هزینه حجم مصرفی اینترنت شما به صورت کامل محاسبه می‌شود، درصورتی که اشتراک پیشتازمووی داشته باشید حجم مصرفی شما نیم بها محاسبه خواهد شد.

متوجه شدم