نخستین انسان فیلمی امریکایی در ژانر زندگینامه ای و محصول سال 2018 است. این فیلم توسط دیمین شزل کارگردانی شده و فیلمنامه آنرا جاش سینگر بر اساس کتابی از جیمز هنسن نوشته است. از بازیگران فیلم می توان به رایان گاسلینگ، کلیر فوی و جیسون کلارک اشاره کرد. «نخستین انسان» در جشنواره ونیز به نمایش درآمد و سپس اکران خود را از تاریخ 29 آگوست 2018 در امریکا آغاز کرد. بازی ها و کارگردانی این فیلم بسیار مورد توجه منتقدان قرار گرفته و فیلم در نود و یکمین مراسم اسکار موفق شد نامزدی در 4 رشته را به دست آورد که در نهایت در رشته بهترین جلوه های ویژه موفق به کسب جایزه اسکار شد.
نویسندگان:
جاش سینگر
عوامل:
فیلمبرداری: لینوس سندگرن
تدوین: تام کراس
موسیقی: جاستین هرویتز
واکنش منتقدها:
فیلم در سایت راتن تومیتوز امتیاز 87% را بر اساس 425 ریویو بدست آورده که معادل نمره 8/04 از 10 است: «نخستین انسان نگاهی عمیقا انسانی به یکی از مهمترین دستاوردهای علمی بشر است و بیننده را در سفری تکان دهنده با شخصیت هایش همراه می کند». در سایت متاکریتیک فیلم نمره 84 از 100 را بر اساس نظر 56 منتقد به دست آورده که نشانگر «تحسین جهانی» است. بعضی از سیاستمداران امریکایی به دلیل اینکه لحظه نصب پرچم امریکا بر روی ماه در فیلم گنجانده نشده به آن اعتراض کرده اند.
«یک فیلم بسیار قدرتمند که باعث توجه دوباره به دستاورد بزرگ آرمسترانگ و تیمش می شود»
- مایکل نوردین (ایندی وایر)
یادداشتی بر فیلم «نخستین انسان»
دیمین شزل جوان ترین برنده جایزه اسکار بهترین کارگردانی بار دیگر با رایان گاسلینگ همکاری کرده تا یک تجربه سینمایی احساسی و عمیق را خلق کند. فیلم زندگی آرمسترانگ در زمین و فضا را بررسی می کند تا بتوانیم این مرد را جدا از شهرت و افتخاراتش بشناسیم. داستانگویی دیمین شزل به طرز استادانه ای غم، هیجان و تردیدهای آرمسترانگ را به هم پیوند می زند تا توجه بیننده کاملا روی شخصیت اصلی فیلم متمرکز بماند. موسیقی جاستین هرویتز که از صداهای شدید تا سکوت های کر کننده را در بر می گیرد به خوبی با این فضا هماهنگ شده و آنرا به سطح دیگری از تاثیرگذاری می برد.
این فیلم که بر اساس کتابی از جیمز هنسن نوشته شده بیشتر درمورد شناخت شخصیت آرمسترانگ است تا درمورد یک ماجراجویی فضایی. با اینکه این سفر نقطه اوج تماشایی فیلم را رقم می زند اما شزل فیلمش را درمورد این موفقیت نساخته است. به جای این کار او نگاهی عمیق به ذهن آرمسترانگ دارد و واکنش های او به از دست دادن دخترش و دوستان و همکارانش را نشان می دهد. او زندگی اش را پای تحقیقات فضایی گذاشته نه فقط به خاطر اینکه عاشق این کار است بلکه چون این تنها راه او برای التیام دردهایش است. شزل بیشتر از ماموریت های فضایی آرمسترانگ به شخصیت خاص او، تنهایی اش و رویکرد واقع گرایانه اش به زندگی علاقه نشان می دهد و باعث می شود شما همانطور به آرمسترانگ نگاه کنید که او به ماه خیره می شد.
رایان گاسلینگ در نقش آرمسترانگ یکی از بهترین بازی های عمرش را ارائه می دهد. این نقش تطابق خاصی با شیوه بازی سرد و نگاه های خیره او دارد و در اینجا او موفق شده روحیات آرمسترانگ را به خوبی از طریق بازی بدن به بینندگان منتقل کند. بازی کلیر فوی نیز در نقش جنت (همسر اول آرمسترانگ) واقعا شایسته تحسین است. او نشان می دهد که چرا مورخان معتقدند جنت بسیار بیش از یک همسر وفادار در زندگی آرمسترانگ نقش داشته است. بازی او به خصوص در صحنه ای خودش را نشان می دهد که به طرز طعنه آمیزی درمورد «آرام بودن» زندگی مشترکش با نیل صحبت می کند. بازی های ماهرانه در کنار جلوه های ویژه خیره کننده «نخستین انسان» آنرا به اثری بسیار درگیرکننده و تاثیرگذار تبدیل کرده اند که به اندازه شخصیت اصلی اش پیچیدگی و جزئیات دارد؛ سفری پر پیچ و خم و تکان دهنده که تا مدت ها در ذهنتان خواهد ماند.
نویسنده: آلیسون ویلمور
منبع: www.buzzfeednews.com
واکنش های مخاطبان در شبکه های اجتماعی:
امتیاز بینندگان در سایت راتن تومیتوز = 67%
نظر مثبت:
دیدن این فیلم یک تجربه بسیار عمیقه که باعث میشه بتونید از دید نیل آرمسترانگ به دنیا نگاه کنید. بازی های فیلم، موسیقی و کارگردانی اون بدون شک از بهترین های سال هستن.
نظر منفی:
دیالوگ های فیلم خیلی کم هستن و فیلم ترجیح داده احساسات شخصیت هاش رو از طریق نماهای نزدیک از صورتشون نشون بده، اینکار میتونست جواب بده اما بازی بازیگرا با این قضیه هماهنگ نیست و صورت سنگی اونها هیچ حسی رو منتقل نمیکنه. فیلم همکارای آرمسترانگ رو هم به صورت شخصیت هایی خیلی منفی نشون داده که این قضیه به نظر من بی احترامی به اون آدم هاست چون اون ها هم نقش خیلی مهمی توی اون ماموریت فضایی داشتن.
دیالوگ برگزیده:
نیل آرمسترانگ: این قدمی کوچک برای یک مرد و پرشی بزرگ برای بشریت است.
جزئیات:
• مارک و ریک آرمسترانگ فرزندان نیل آرمسترانگ گفته اند این فیلم واقعی ترین تصویر سینمایی از پدرشان را به نمایش گذاشته است.
• دیمین شزل (کارگردان) و رایان گاسلینگ قبلا در فیلم «لالالند» (2016) همکاری کرده اند.
• سازندگان فیلم از تصاویر خانه واقعی نیل آرمسترانگ برای بازسازی ظاهر خانه او در فیلم استفاده کرده اند.
• همسر نیل آرمسترانگ (جنت آرمسترانگ) چند ماه قبل از نمایش فیلم از دنیا رفت، شخصیت او در این فیلم با جزئیات بسیاری پرداخت شده و موجب توجه بیشتر تاریخنگاران به زندگی او شده است.
• ابتدا قرار بوده کلینت ایستوود این فیلم را کارگردانی کند.
ضمن تشکر از حسن انتخاب شما از ما به عنوان سرویس دهنده VOD، برای تماشای آنلاین باید عضو سایت شوید.
برای عضویت در سایت و دریافت 7 روز اشتراک رایگان باید ابتدا ثبت نام کنید.
ثبت نام و عضویت در سایتاگر قبلا عضو سایت شده اید و دارای حساب کاربری هستید وارد حساب شوید.
ورود با نام کاربریشما نمیتوانید با اشتراک رایگان این فیلم را تماشا کنید.
برای تماشا می بایست اشتراک تهیه نمایید.
خرید اشتراکاشتراک رایگان برای ایرانسلیها
شما دیگر نیازی به خرید اشتراک پیشتازمووی ندارید اما در هنگام تماشای فیلمها، هزینه حجم مصرفی اینترنت شما به صورت کامل محاسبه میشود، درصورتی که اشتراک پیشتازمووی داشته باشید حجم مصرفی شما نیم بها محاسبه خواهد شد.
متوجه شدم
در حال بارگذاری دیدگاه ها