«مرو» فیلمی مستند و محصول سال 2015 است. این فیلم توسط جیمی چین و الیزابت چای واسارهلی کارگردانی شده و درمورد گروهی سه نفره از کوهنوردان است که سعی می کنند خودشان را به قله کوه مرو در ارتفاعات هیمالیا برسانند. «مرو» در تاریخ 23 ژانویه 2015 در جشنواره ساندنس به نمایش درآمد و موفق شد جایزه بخش منتخب تماشاگران را دریافت کند.
عوامل:
فیلمبرداری: جیمی چین، رنا اوزتورک
تدوین: باب آیزنهارت
موسیقی: جی رالف
واکنش منتقدها:
فیلم در سایت راتن تومیتوز امتیاز 90% را بر اساس 73 ریویو بدست آورده که معادل نمره 7/4 از 10 است: «مرو هم از نظر تصویری و هم از نظر داستانی درگیر کنننده است و از کلیشه های ژانر مستند ورزشی تبعیت نمی کند». در سایت متاکریتیک فیلم نمره 77 از 100 را بر اساس نظر 15 منتقد به دست آورده که نشانگر «نقدهای به طور کلی مثبت» است.
یادداشتی بر فیلم «مرو»
مرو اولین فیلم جیمی چین و همسرش الیزابت چای واسارهلی است و به ژانر مستندهای ورزشی تعلق دارد. فیلم تلاش های چین برای فتح قله مرو را نشان می دهد که یکی از سخت ترین قله های جهان برای کوه نوردی به شمار می رود. چین به همراه کنراد آنکر و رنان اوزتورک به این ماجراجویی می رود و سعی می کند لحظات اساسی و عمیق این سفر را با دوربینش شکار کند.
اکران فیلم در جشنواره ها با استقبال منتقدان و تماشاگران همراه بود. فیلم در جشنواره ساندنس توانست جایزه منتخب مردمی را از آن خود کند و در جشنواره های معتبر دیگری نیز پذیرفته شد. این موضوع بسیار خوشحال کننده است چرا که معمولا مستندها نمی توانند اکران های سینمایی داشته باشند و این مستند با تصاویر بی نهایت زیبای خود از چشم انداز های هیمالیا باید حتما بر روی بزرگترین صفحه ممکن تماشا شود. اولین بار در سال 2003 کنراد آنکر سعی کرد قله برفی و خشن مرو را فتح کند. او سپس در سال 2008 به این منطقه بازگشت و این بار رنان اوزتورک و جیمی چین هم او را همراهی می کردند. اما برف سنگین و اختلاف بین اعضای گروه مانع از پیشروی آنان شد و در حالیکه قله از همیشه نزدیک تر بود اعضای گروه باز هم نتوانستند آنرا فتح کنند. تلاش های گروه در سال 2008 بخش بزرگی از زمان فیلم را تشکیل می دهد و با هوشمندی بسیار زیادی تدوین شده اند. بار اولی که فیلم را تماشا می کنید احتمالا تصور می کنید که این تلاش موفقیت آمیز خواهد بود و به همین خاطر غافلگیر خواهید شد. سه سال بعد از این تلاش ناموفق اعضای گروه خودشان را برای آخرین بار آماده فتح این قله می کنند. اعضا آماده صعود هستند و این بار هر طور شده باید خطرات مختلف را پشت سر بگذارند و قله را فتح کنند.
فیلمبرداری و تدوین درست فیلم باعث شده بیننده بتواند با خطرات بزرگ این ورزشکاران ارتباط برقرار کند، همزمان خود اعضای گروه هم تکنولوژی و ابزار فیلمبرداری را به شکل درستی وارد سفرشان کرده اند. آنها می دانند که در قرن بیست و یکم هر اتفاقی باید توسط تکنولوژی ضبط شود تا بتواند مهم تلقی شود و این مسئله عمیق خودش را در اوج کشمکش های گروه نشان می دهد. تعلیق و اضطراب فیلم به مرور در نیمه دوم آن افزایش پیدا می کند و نفسگیر ترین بخش های آن مربوط به یک سوم پایانی است. باب آیزنهارت (تدوینگر) نقش بسیار مهمی در موفقیت این سکانس ها دارد و با انتخاب های درست موفق شده نهایت تاثیرگذاری را از این تصاویر زیبا بگیرد. «مرو» یک فیلم کوهنوردی بسیار تماشایی و جذاب است که هم موفق می شود طبیعت سرسخت هیمالیا را به تصویر بکشد و هم شخصیت های مصمماش را به بیننده معرفی کند.
نویسنده: نیل یانگ
منبع: www.hollywoodreporter.com
واکنش های مخاطبان در شبکه های اجتماعی:
امتیاز بینندگان در سایت راتن تومیتوز = 91%
نظر مثبت:
یک مستند بسیار اضطراب آور و تماشایی که تدوین فوق العاده ای داره.
نظر منفی:
تصاویر مستند بسیار زیبا فیلمبرداری شدن اما شخصیت های اون آدم های بسیار خودخواهی هستند که بیننده اصلا نمی تونه باهاشون ارتباط برقرار کنه.
جزئیات:
• جیمی چین و الیزابت چای واسارهلی (کارگردان) قبلا مستند «صعود انفرادی» (2018) را ساخته اند.
ضمن تشکر از حسن انتخاب شما از ما به عنوان سرویس دهنده VOD، برای تماشای آنلاین باید عضو سایت شوید.
برای عضویت در سایت و دریافت 7 روز اشتراک رایگان باید ابتدا ثبت نام کنید.
ثبت نام و عضویت در سایتاگر قبلا عضو سایت شده اید و دارای حساب کاربری هستید وارد حساب شوید.
ورود با نام کاربریشما نمیتوانید با اشتراک رایگان این مستند را تماشا کنید.
برای تماشا می بایست اشتراک تهیه نمایید.
خرید اشتراکاشتراک رایگان برای ایرانسلیها
شما دیگر نیازی به خرید اشتراک پیشتازمووی ندارید اما در هنگام تماشای فیلمها، هزینه حجم مصرفی اینترنت شما به صورت کامل محاسبه میشود، درصورتی که اشتراک پیشتازمووی داشته باشید حجم مصرفی شما نیم بها محاسبه خواهد شد.
متوجه شدم
در حال بارگذاری دیدگاه ها